УКР РУС
» » Переговори з ватажками ОРДЛО – це виконання вказівок Кремля – нардеп "ЄС" застерігала Зеленського
Всі новини

Переговори з ватажками ОРДЛО – це виконання вказівок Кремля – нардеп "ЄС" застерігала Зеленського

Заяви про необхідність переговорів із ватажками тимчасово-окупованих територій – це нав'язувана Росією стратегія показати, що в Україні йде громадянська війна, внутрішній конфлікт. Таку заяву зробила народний депутат з фракції "Європейська Солідарності" Вікторія Сюмар. Заяву оприлюднили на сайті партії. 

"Говорити з населенням і говорити з ватажками ОРДЛО – це російський наратив і російська нав'язувана стратегія показати, що в Україні йде громадянська війна, внутрішній конфлікт. І змусити, фактично, центральну українську владу говорити з сепаратистами і бойовиками, фактично, терористами, які вбивають українців", – заявила Сюмар.

Вона додала: "Це дуже кризова ситуація, яка може призвести до глибокого загострення внутрішньополітичної ситуації в Україні і не може корелюватися міжнародними нормами. Тому що в Україні ці організації визнані терористичними і діалог з ними – це фактично злочин. Я вже не кажу про те, що ми відігруємо російський сценарій".

Сюмар застерегла, що Зеленський у такий спосіб фактично виконує вказівки Кремля.

"Це дорога не до миру – це дорога до федералізації, розколу, до російського сценарію ослаблення і знищення України. Правильно говорити діагноз – це по-чесному. Нам намагаються навісити економічну відповідальність за території, які ми не контролюємо. Нам нав'язують сьогодні, щоб у Києві бойовики диктували свої умови, що не буде сприйнято українцями і буде лише загострювати політичну ситуацію всередині країни. У нас місцеві вибори попереду – як на це відреагують різні регіони, дуже велике питання сьогодні. Влада, коли вона стала на цей шлях, мала б віддавати собі звіт, куди цей шлях має привести", – зазначила Вікторія Сюмар.

Сюмар зазначила, що ініціатором цього сценарію є однозначно Москва, а реалізує його найближче оточення президента Зеленського: "Москва робить вигляд, що такий спосіб – це шлях до того, щоб російські бойовики припинили стріляти. Але я впевнена, що це не так, що це є черговий обман, на який штовхають українців. А хто виконує так ретельно вказівки Москви, пропоную проаналізувати. Очевидно, що є всі підстави говорити, що Володимиру Зеленському довкола нього є люди, які нав'язують таку позицію, і ці люди ведуть переговори з Москвою".

Сюмар також прогнозує, що спроби просунути російський план будуть дедалі інтенсивнішими. Натомість Україна має зміцнювати антипутінську коаліцію на Заході, посилювати партнерські стосунки з країнами ЄС, США та іншими партнерами.

Вона наголосила, що партія "Європейська Солідарність" абсолютно не сприймає такого розвитку подій, який пропонує чинна влада.

"Це не той шлях, який посилює Україну, це ослаблює Україну. Це дозволяє росіянам реалізовувати свої сценарії. Ми протистояли їм 5 років. А сьогодні слабка влада означає реалізацію московських сценаріїв по знищенню України. Ми за цим спостерігаємо і закликаємо владу припинити такі спроби, намагатися діяти захищаючи інтереси України, а не намагатися налагодити діалог з ворогом", – наголосила Вікторія Сюмар.

Нагадаємо, під час презентації "Національної платформи примирення та єдності" радником секретаря РНБО Сергієм Сивохою у КВЦ "Парковий" почалися словесні перепалки, які переросли у штовханину та сутички. Ветерани полку "Азов" і представники "Нацкорпусу" – почали закидати раднику секретаря РНБО, що він говорить про внутрішній конфлікт, а не війну Росії проти України.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну