УКР РУС
» » Евакуація українців із Китаю: замість "Борисполя" літак кружляє над Харківською областю (доповнено)
Всі новини

Евакуація українців із Китаю: замість "Борисполя" літак кружляє над Харківською областю (доповнено)

Станом на 8:05 літак з евакуйованими українцями з міста-епіцентру коронавірусу Уханю не приземлився в аеропорту "Бориспіль" та кружляє у Харківській області. Про це повідомляє flightradar24. 

На українській землі літак повинен був приземлитися 20 лютого о 08:05 в аеропорту "Бориспіль". Однак станом на цей час боїнг з українськими громадянами з Уханю уже зробив кілька кругів над Харківською областю. Де в результаті приземлиться літак – поки невідомо.

Додамо, що харківський кореспондент "5 каналу" Оксана Нечипоренко повідомила, що літак з Уханю нині кружляє над Харковом, по місту щільний туман. Видимість не більше 200 метрів. Із 6:00 біля аеропорту чергують швидкі та кортеж із представниками ДСНС. Коментарі щодо українців із Китаю надав голова Харківської ОДА. Олексій Кучер зазначив, що Харків – місто транзитне і попередня інформація щодо розміщення на карантин в одному з санаторіїв поблизу міста не відповідає дійсності.


Літак з Уханяflightradar24.com

У салоні лайнера перебуває 73 людини. Китайські медики не дозволили піднятися на борт літака, який проводить евакуацію в Україну з Уханю, де спалахнув коронавірус, чотирьом громадянам. Це, зокрема, троє українців та одна іноземка. 

ОНОВЛЕННЯ. Після прибуття усіх доправлять до медичного центру Нацгвардії України "Нові Санжари" на Полтавщині. Протягом 14 днів там вони перебуватимуть в обсервації.

Як повідомляє "5 канал" у Полтавській області від вечора середи люди блокують дороги. Кажуть: ще напередодні дізналися, що до регіону привезуть людей, яких евакуювали із Уханю. 

На в'їзді до Нової Санджари бронеавтомобілі. У черзі також стоять вантажівки та легковики. Інформація про те, що туди мають привезти евакуйованих із Китаю українців, напередодні поширилася у соціальних мережах та ЗМІ. Власників автомобілів закликають збиратися біля військового санаторію Нацгвардії у Нових Санжарах. 

Водночас у МВС також запевняють: стан здоров'я усіх, хто перебуває в літаку, перевіряли перед вильотом із Китаю, а також під час проміжної посадки в м. Алмати у Казахстані. Жодних симптомів коронавірусу в пасажирів також не виявили і медики, які їх супроводжують під час польоту. 

Як повідомляв 5.UA, літак авіакомпанії SkyUp з українцями вилетів із китайського міста Ухань, що став осередком епідемії коронавірусу Covid-19. Також стало відомо, що на борт не допустили трьох українців. 

Нагадаємо, вчені з Китаю заявили, що декілька з відібраних препаратів показали гарні результати при лікуванні коронавірусу Covid-2019. Дослідники відібрали 5 тисяч препаратів для лікування коронавірусу, з них найефективнішими виявилися Хлорохінфосфат, Фавіпіравір і Ремдесивір. Раніше повідомлялося, що спалах коронавірусу міг початися в науковій лабораторії міста Ухань. Зазначимо, головний виконавчий директор ВООЗ Сумія Свамінатан назвала терміни перших тестувань на людях вакцини від коронавірусу Covid-19. Також китайські вчені розробили портативний пристрій, який може швидко діагностувати захворювання коронавірусом.

Додамо, що за останніми даними унаслідок зараження китайським коронавірусом Covid-19 померли 2009 осіб. Успішно вилікувались 14 532 особи. Наразі кількість підтверджених випадків захворювання становить 75 198.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну