УКР РУС
» » "Росія – наш головний партнер": всі обставини появи білбордів із проросійською пропагандою
Всі новини

"Росія – наш головний партнер": всі обставини появи білбордів із проросійською пропагандою

Рекламні постери із проросійською пропагандою з'явилися у ніч проти 30 січня у різних місцях столиці. На бордах зображений київський бізнесмен Олег Катющенко, та напис "Росія – наш головний стратегічний партнер".

Зранку комунальники прибрали дев'ять таких постерів. Реагують на цю ситуацію і в поліції. А от хто замовник і хто виконавець – ще з'ясовують. Власники рекламних носіїв повідомляють, що такі замовлення не приймали, а Олег Катющенко свою причетність до оголошень спростовує.

Щити із написом "Росія – наш головний стратегічний партнер" з'явилися в ніч проти 30 січня у Києві. На рекламі зображений столичний бізнесмен Олег Катющенко. Спочатку пропагандистські постери побачили біля станції метро "Житомирська", а також на житловому масиві Позняки. Коли почало світати кияни помітили їх уже у різних куточках міста.


Прямо через дорогу командування сухопутних військ встановлений рекламний щит. Ще донедавна на ньому містилася відкрита проросійська пропаганда. Про це місце повідомив один із глядачів "5 каналу" Як бачимо нині – рекламу прибрали.

Як наносили цей постер бачив Валерій Максимчик. Чоловік близько 11 вечора повертався з роботи. Очевидець каже – клеїла одна людина.

"Дивимося, рекламу хтось вішає. Пройшлися, повернули голову. Дивимося "Росія наш стратегічний партнер". Підійшли запитати, а що це таку фігню вішати. Ми запитали, а не боїшся, що ми машину спалимо. Він сказав, що йому платять. Одна машина, біленька Опель. З сходами. Рекламщики, швидше за все", – розповідає очевидець Валерій Максимчук.


білборд 5 канал

Водночас власник цього щита, Олександр Гордуз, повідомляє: площа на обох боках борда на січень не була продана. Відповідно він мав бути порожнім. Ба більше, додає – такі провокації вже траплялись із його фірмою.

"Цей щит був не проданий станом на січень. І одна і друга площина. Ніхто ні з ким не погоджував сюжет. Так як я бачив в інтернеті, що це зроблено на білбордах різних фірм. Тобто, хтось завіз цей сюжет, роздрукував у Києві. Потім цей хтось винайняв сервісну службу. Дав їм гроші і це зв'явилося за ніч. Це вже не перша провокація така. Був колись Азаров. Отак от він стояв і було написано "Ляшко ще той п****ОК"", – каже співвласник Олександр Гордуз.

Фігурант скандалу Олег Катющенко заявив: не розуміє чому його обличчя з'явилося на рекламних щитах. Щоби встановити причетних бізнесмен особисто звернувся до СБУ.


білборд 5 канал

"Я не знаю, хто це зробив, навіщо і чому. Тобто я нікому не переходив ніякої дороги, немає і особистих ворогів. Я не працюю з державою в якихось великих контрактах, підрядах, я зовсім не публічна особа. Я не лізу в політику. Живу своїм спокійним життям. І просто цікаво – навіщо? Для мене це найбільша інтрига, як в дешевому детективному романі", – заявив бізнесмен Олег Катющенко.

Тим часом у поліції, яка виїздила на виклики щодо плакатів уночі, повідомляють: заяви внесли до журналу обліку і повідомлень. А ситуацію з проросійською рекламою називають провокативною.

"За всіма ознаками це було провокативне нічне під покровом ночі розміщення цього зображення. Зараз з'ясовує причини, хто власник – один власник всіх площ, декілька власників та хто це міг зробити", – прокоментував речник МВС Артем Шевченко.

А поки ж столична влада звітує: зняли 9 незаконних наліпок із п’яти білбордів. І нині комунальні служби інспектують вулиці на наявність провокативних оголошень. Водночас звертаються і до киян із проханням повідомляти про випадки розміщення проросійської пропаганди на рекламних носіях.

Також поліція затримала трьох осіб за розклеювання проросійських білбордів у столиці. Наразі вони надають свідчення. 

Евеліна Михайленко, Олексій Тищенко, "5 канал"

[b][/b]

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну