УКР РУС
» » Toyota офіційно представила бойовий суперміні GR Yaris з 257-сильним мотором і повним приводом
Всі новини

Toyota офіційно представила бойовий суперміні GR Yaris з 257-сильним мотором і повним приводом

В той час як європейські бренди відмовляються від випуску тридверних хетчбеків та недорогих спорткарів, японці роблять усе навпаки.

Гарячі субкомпакти були особливо популярними в Європі наприкінці минулого століття, а з популяризацією кросоверів та батарейного транспорту про цей сегмент ринку надовго забули, залишивши відданих фанів без нових Volkswagen Polo GTi та його аналогів. Ситуацію вирішила виправити компанія Toyota.

Випуск нішевої моделі Toyota GR Yaris є дуже сміливим кроком. Впоратись з такою машиною здатен далеко не кожен водій, а значить, навіть маючи достатньо грошей і бажання, більшість потенційних клієнтів обере щось легше в управлінні, комфортніше, більше за розмірами… так, на думку спадають компактні кросовери, той же CH-R від Toyota.

Тим же, хто віддає перевагу швидкості перед комфортом, адресований лютий малюк GR Yaris, створений тими ж спеціалістами, що працювали над новим поколінням GR Supra. Головне, що потрібно знати про гарячий хетч – у нього найпотужніший у світі трициліндровий двигун та повнопривідна трансмісія. Останнім можуть похвалитись далеко не всі сучасні кросовери, особливо в класі компактів.

Нове покоління субкомпактного хетчбека Yaris 2020 дебютувало кілька місяців тому. Виробник одразу ж натякнув, що планує випустити справжню бойову машину на базі новинки, можливо GRMN (поява такго “Яріс” все ще можлива), але спершу представив GR Yaris.

Кишенькова ракета від Toyota оснащена 1,6-літровим бензиновим турбомотором, три циліндри якого створюють крутний момент у 360 ньютон-метрів та потужність у 257 кінських сил. Уся сила мотора скеровується на обидві осі машини через шестиступеневу механічну коробку передач з парою диференціалів Torsen. 1280-кілограмовий хетчбек вистрілює з місця до першої сотні на спідометрі за 5,4 секунди, після чого продовжує розгін до максимальних 230 км/год.

Фото: Toyota GR Yaris / Toyota

Водій Toyota GR Yaris зможе обирати режим руху: Normal, Sport або Track, залежно від якого крутний момент розподіляється між осями. Задня колія автомобіля розширена, усі компоненти шасі посилені.

Хетчбек версії GR відрізняється від цивільного не лише в технічному плані. Лінія даху знизилася на 91 міліметр, щоб отримати силует, схожий на купе. Дверцята – безрамкові, диски – легкосплавні 18-дюймові.

Toyota розпочне продажі GR Yaris з домашнього ринку, де бойова крихітка оцінена у $36 100 в еквіваленті. До слова, японська специфікація моделі передбачає дещо вищу потужність мотора – 268 сил, замість європейських 257.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну