УКР РУС
» » "Фокус на реабілітації": спортсмени "Ігор Нескорених" провели фінальне відкрите тренування перед змаганнями в Гаазі
Всі новини

"Фокус на реабілітації": спортсмени "Ігор Нескорених" провели фінальне відкрите тренування перед змаганнями в Гаазі

Збірна України "Ігор нескорених" провела відкрите тренування. Його організували в Олімпійському навчально-спортивному центрі "Конча-Заспа". Це тренування є фінальним. Після нього спортсмени роз'їдуться по домівках і уже там поліпшуватимуть свої навички кожен окремо. У дев'яти видах спорту. Подробиці дізнавалася журналіст "5 каналу" Валерія Павленко. 

20 українських героїв, які були поранені під час російсько-української війни, поїдуть змагатися до Гааги менш як за півроку. Колишній військовослужбовець Василь Служенко пригадує: про те, що потрапив до збірної, дізнався в дорозі.

"Дивився у прямому ефірі, ми подорожували по Європі на машині і переїжджали кордон між Польщею та Чехією, і пропадає оператор, а моє прізвище останнє у списку. Ще відео завантажується, і тут пішли смс-поздоровлення", – згадує учасник національної збірної України "Ігор Нескорених" Василь Служенко. 


Після поранення поблизу Іловайська у 2014 році Василь утратив руку та ногу. Обрав для себе стрільбу з лука і плавання. Для того, щоб стріляти з лука, виготовили спеціальний протез. Адже Василь Служенко шульга, і щоби цілити у мішень, потрібні специфічні стріли та устаткування.

"Пішла доробка, самі, щоб краще тримати в руці, за допомогою холодного зварювання, з водичкою розім'яли, наклали, протезом зажали", – Василь Служенко про те, як пристосувався до стрільби з лука.

Два роки тому Ігор Галушко не міг говорити та не відчував правої частини тіла. Це наслідки ворожої кулі. Реабілітація триває і досі.

"Згодом почав займатися з логопедами, трошки сам. Вчив наново алфавіт, моторику розвивав і зараз трошки вже краще. Правий бік поки не дуже відновився, але займаємося, а "Ігри Нескорених" – це хороший проект, хороша така додаткова мотивація", – розповідає Ігор Галушко.

На фінальному тренуванні у столиці "Нескорені" отримують настанови від тренерів. Для кожного виду спорту окремі, щоби учасники могли самостійно удосконалювати здобуте, але вже вдома.

"Вони всі будуть виконувати специфічні, але не надто складнокоординаційні рухи. Мають постійно надсилати відео нашим тренерам. Тому що є дуже складнотехнічні види спорту, такі як штовхання ядра, плавання, біг. Це складнокоординаційні рухи і спортивний результат дуже сильно залежить від правильної техніки", – дає останні настанови головний тренер "Ігор Нескорених" Сергій Конюшок.


ігри нескорених5 канал

Обирали двадцятку учасників збірної за оновленими критеріями від Фундації "Ігор Нескорених".

"Цього року максимальний фокус на реабілітації, який матиме у "Іграх нескорених" кожен учасник. Критерії нам були вперше прокомуніковані фондом, що розташований у Лондоні. До них входить: реабілітація, мотивація, спортивна етика та спортивний результат. Спортивний результат займає лише 10%, а реабілітація – 40%", – зауважує координаторка Національної збірної "Ігор Нескорених" Оксана Горбач. 

За словами міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксани Коляди, вперше до відбіркової комісії увійшли представники ветеранської спільноти, громадської ради при міністерстві і добровольчого руху в Україні.

Уже в травні наступного року збірна України вирушить до Гааги. Там ветерани російсько-української війни змагатимуться з більш як п'ятьма сотнями учасників з усіх куточків світу.

Валерія Павленко, "5 канал"

Дивіться галерею за темою:



Обличчя українських нескорених: відкриття фіналу відбору на Invictus Games-2020 у фото

/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
/ Facebook / Офіс Президента України
Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну