УКР РУС
» » Mini John Cooper Works GP: найменший з найшвидших спорткарів сучасності представлений офіційно
Всі новини

Mini John Cooper Works GP: найменший з найшвидших спорткарів сучасності представлений офіційно

Потужний і швидкий JCW GP 2020 – напевно, останній спортивний хетчбек з ДВЗ від британської марки.

Спортивний підрозділ John Cooper Works перетворив сітікар Mini на люту трекову “запальничку” з переднім приводом і здатністю їздити не гірше за Porsche 911 Turbo в кузові 996. При цьому, на Mini JCW GP ще й громадськими дорогами дозволено їздити.

Власне, про версію John Cooper Works GP компанія розповіла ще влітку нинішнього року, коли виробник заявив про те, що екстремальний хетчбек показав на Нюрбургрінгу час проходження кола менше 8 хвилин. Це забезпечило передньопривідному спорткару місце в компанії таких авто, як Dodge Viper SRT-10, Porsche 911 Turbo (996) та BMW M5 Competition (F10).

JCW GP виробник презентує на автосалоні в Лос-Анджелесі, а зараз розкрила усі подробиці про його характеристики й оснащення. Виявилось, що динаміка хот-хетча навіть краща, ніж очікувалось. Першу сотню на спідометрі він набирає за 5,2 секунди. Обмежувач швидкості автомобілю видалили, тож розганятись він здатен до максимальних 265 км/год.

Фото: Mini John Cooper Works GP 2020 / Mini

Відмінну динаміку забезпечує дволітровий чотирициліндровий турбомотор, продуктивність якого становить 306 к.с. і 450 Нм крутного моменту, доступного вже на 1750 об/хв. Двигун GP-версії відрізняється збільшеним ступенем стиснення, іншими впускною та випускною системами, посиленими нагнітачами, кращим охолодженням. Пару мотору складає 8-позиційний автомат з механічним блокуванням диференціалу. Електроніка була допрацьована таким чином, аби втручатись в процес управління значно пізніше.

Гальмівну систему посилили 360-міліметровими дисками з 4-поршневими алюмінієвими супортами на передній осі та 1-поршневими ззаду. Компоненти підвіски міцніші й жорсткіші. Колеса – надлегкі (менше 9 кг кожне), 18-дюймові, з шинами 225/35. Колія хетчбека була розширена, аби пасувати ширині кузова з карбоновими дефлекторами над колісними арками. Кліренс зменшився на сантиметр.

Фото: інтер’єр та мотор Mini JCW GP / Mini

Ефектний і ефективний аеродинамічний обвіс Mini JCW GP всередині доповнює вигляд салону хетчбека – водночас по-спортивному аскетичний і, разом з тим, стильний та “дорогий”. Задній диван з салону зник, а замість нього за передніми кріслами красується масивна поперечина для збільшення жорсткості кузову.

Фото: найшвидший Mini усіх часів / Mini

Поставки Mini JCW GP розпочнуться у березні 2020 року. Серія спорткарів буде обмеженою – британці збудують тільки 3000 таких машин. Вартість новинки поки не оголошена.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну