УКР РУС
» » Кабмін відкрив перший офіс євроінтеграції в Україні: яка його мета і основні функції
Всі новини

Кабмін відкрив перший офіс євроінтеграції в Україні: яка його мета і основні функції

Уряд схвалив низку кроків що мають наблизити Україну до євроінтеграції, зокрема відкрив перший офіс євроінтеграції у Херсоні. Деталі знає кореспондентка 5-го каналу Олена Соловйова.

Для громадськості відкрили доступ до системи "Пульс Угоди", яка дозволить громадянам у режимі реального часу відслідковувати дії влади на шляху євроінтеграції.

Офіс Євроінтеграції в Херсонській області – це пілотний проект. Вперше в Україні його відкривають в області. Головна функція проекту– консультативна. Офіс допомагатиме бізнесменам, пояснюватиме можливості, які надає євроінтеграція. Також буде просовувати євроінтеграцію в регіоні. У планах уряду зробити такі офіси у всіх обласних центрах.


Як зазначив прем'єр Олексій Гончарук, євроінтеграція має відбуватися не лише у столиці, а і в регіонах паралельно. Окрім того, ухвалив низку рішень, які, на думку урядовців, дозволять наблизити євроінтеграцію.

Зокрема, Кабінет міністрів вніс оновлення в свою програму дій щодо впровадження асоціації з Євросоюзом. Внесли близько 2000 доповнень, які стосуються сфер:



  • митної політики



    цифрового простору



    енергетики та інших стратегічно важливих галузей

Також Олексій Гончарук повідомив про те, що сьогодні ухвалили пакет із державних підприємств, які будуть готувати до приватизації. 339 підприємств із 500 запланованих передадуть в управління менеджерам і підготують їх до приватизації на майданчику ProZorro. Прем'єр пообіцяв, що до кінця року усі 500 підприємств будуть підготовлені для продажу.

У свою чергу, уряд уповноважив Міністерство економіки підписати низку угод, які продовжують чинні  програми Євросоюзу в Україні. Зокрема, стосується реформи держуправління, фінансової підтримки та децентралізації. 

Крім того, стало відомо, що українці зможуть в реальному часі спостерігати за діями влади на шляху до євроінтеграції – для цього створили систему "Пульс угоди".

Віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба зазначив, що система "Пульс угоди" є всеосяжною: у ній чітко окреслені конкретні завдання у 24-х сферах суспільного життя, які охоплює Угода про асоціацію з ЄС.

Як повідомляв 5.UA, Олексій Гончарук розповів, що уряд відкриває систему моніторингу виконання асоціації з Євросоюзом, яка була досі доступна лише для працівників Кабміну. Програмне забезпечення під назвою "Пульс угоди" буде в мережі Інтернет у вільному доступі.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну