УКР РУС
» » "Рік без Каті": у Києві, Львові та понад 40 містах люди вшановують пам'ять Катерини Гандзюк – включення
Всі новини

"Рік без Каті": у Києві, Львові та понад 40 містах люди вшановують пам'ять Катерини Гандзюк – включення

Роковини смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк. Її пам'ять вшановує вся країна. В цей день рік тому Катя померла на лікарняному ліжку опіковому центрі. Понад третина її тіла була обпечена концентрованою сірчаною кислотою. І в ці хвилини розпочинається Всеукраїнська акція "Рік без Каті". І в середмісті Києва, і в Херсоні, у Львові, Дніпрі і ще в 40 містах не лише в Україні, а й в світі. У столиці акцію вирішили провести біля офісу Президента. Про те, як відбувається акція у Києві розповіла кореспондент "5 каналу" Євгенія Китаєва.


За словами кореспондента, акція у Києві тільки посалася, однак під ОП вже зібралося більше сотні людей. Планують також тут показувати фільм про Катерину Гандзюк. 

Активісти висувають і вимоги до влади. Хочуть, аби слідство у справі Гандзюк пришвидшилось і всіх винних покарали. 

На акції присутня і мама Катерини Гандзюк. Надія Гандзюк говорить: "Із самого початку, коли трапилася ця біда, всі знали всі прізвища, хто що робив, все було всім відомо. І прокуратур, і слідчим, і Катіним друзям. Але друзі Каті робили все, а прокуратура не робила нічого, а тільки ховали їх і давали генеральські погони. Це я маю на увазі нашу херсонську поліцію, мабуть, за те, що вбили Катерину. У мене таке враження складається. І у мене сумніви. Теперішня влада, яка прийшла, мені взагалі здається, що їм не до моєї Катерини".  



"Рік без Каті": Київ ушановує пам'ять загиблої активістки Гандзюк – фото

/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва
/ 5.UA / Євгенія Китаїва

Акцію до річниці смерті Катерини Гандзюк влаштували і у Львові. Люди зібрались неподалік Ратуші в середмісті. І там перебуває кореспондент "5 канулу" Марта Шикула.

За словами кореспондента, Львів активно долучається до всеукраїнської акції "Рік без Каті". Біля місцевої Ратуші зібралося близько півсотні людей. Це представники різних громадських організаційй і небайдужі львівяни.

Учасники акції прийшли сюди із плакатами з написами "Хто замовив Катю Гандзюк?", "Рік без Каті" та закликами встановити і покарати замовників Катерини Гандзюк. Активістів не влаштовує що за цей рік покарано лише 5 причетних до її загибелі. Учасники акції заявляють, що це ті яким не вдалось втекти у перший тиждень після скоєного злочину, а замовники і організатори досі на свободі, хоч їхні імена відомі слідству. Ці люди дозволяють собі ігнорувати суди та громадськість.

Перед початком акції Марта Шикула поспілкувалися з учасниками акції у Львові і ось, що вони сказали, про вимоги до влади.

"Ми хочемо почути вирок суду, що вбивці Каті Гандзюк покарані і сидять, щоб ми могли залучати людей до громадської діяльності і не боялися, що їх вб’ють, обіллють кислотою чи застрелять", – говорить учасник акції у Львові Артем Кривуля.

Сьогоднішня акція присвячена річниці після смерті херсонської активістки Катерини Гандзюк. І активісти кажуть це ще одна можливість вийти на вулиці міст та нагадати усім зокрема владним чиновникам, що громада вимагає справедливості. Доки вбивці будуть на волі, доти будуть влаштовувати акції протесту. Це заява учасників мітингу. 

Вшановують пам'ять Катерини Гандзюк і в Маріуполі. 

Як повідомляв 5.UA, 1 липня 2018 року в Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на активістку Катерину Гандзюк кислоту. Її ушпиталили із сильними опіками. За три місяці, після численних операцій, вона померла у лікарні. Поліція затримала п'ятьох підозрюваних у нападі. Серед них В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук. Фігурантом у справі є також голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну