УКР РУС
» » "Ель Класіко" можуть перенести з Барселони через заворушення
Всі новини

"Ель Класіко" можуть перенести з Барселони через заворушення

Події, які сколихнули Каталонію, можуть спричинити зміни в розкладі чемпіонату Іспанії з футболу. Зокрема, матч "Барселона" – "Реал" можуть перенести з "Камп Ноу".

Керівники чемпіонату Іспанії (Ла Ліги) попросили "Реал" і "Барселону" помінятися колами, щоб матч між командами, запланований на 26 жовтня у Барселоні, пройшов у Мадриді.

Подібне прохання зумовлене бажанням уникнути проблем з безпекою, адже в цей же день у Барселоні пройдуть протести, повідомляє іспанське видання As.

Чому в Барселоні протести?Сотні тисяч людей влаштували мітинг у Національний день Каталонії з вимогою надати незалежність Каталонії від Іспанії, а також звільнити каталонських чиновників, затриманих після невдалої спроби проголосити незалежність регіону у 2017 році.

Протести в Барселоні 15 жовтня набули вкрай агресивного та насильницького забарвлення. Прихильники незалежності Каталонії палили сміття, кидали у поліцію яйця та петарди.

Таким чином, матч другого кола між командами може пройти 1 березня у Барселоні, коли проблем з безпекою у місті не буде. Поки клуби не прийняли рішення.


Чому Каталонія хоче незалежності?
Каталонці шанують свою історію та розмовляють власною мовою. До того ж, Каталонія – найбагатший регіон Іспанії та сплачує до бюджету найбільше податків. Тому каталонські націоналісти прагнуть домогтися повного суверенітету та незалежності регіону.
1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум про незалежність від Іспанії. Тоді більшість голосів мешканці Каталонії віддали за відокремлення від Іспанії. Але центральна влада не визнала референдум і його результати, а іспанська поліція застосувала силу проти прихильників незалежності Каталонії.
11 жовтня глава уряду Каталонії Карлос Пучдемон підписав декларацію про проголошення незалежності Каталонії.
Проте вже 27 жовтня Сенат Іспанії призупинив автономію Каталонії і в регіоні ввели пряме управління. Після цього парламент та уряд Каталонії розпустили
"Ель Класіко" можуть перенести з Барселони через заворушення
.

Наразі у чемпіонаті Іспанії з футболу лідирує "Реал", в активі якого 18 очок. На два бали від "вершкових" відстає "Барселона".

Мадридський клуб не перемагає в "Ель Класіко" (так називається протистояння "Барселони" та "Реала") шість матчів поспіль. Чотири поєдинки виграли каталонців, ще дві зустрічі завершилися мировою. Джерело: 24tv.ua

Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну