УКР РУС
» » "Раніше сюди пускали тільки нардепів": на залізничному вокзалі в Києві відкрили зал відпочинку для бійців ООС – сюжет
Всі новини

"Раніше сюди пускали тільки нардепів": на залізничному вокзалі в Києві відкрили зал відпочинку для бійців ООС – сюжет

Була депутатська, стала – військова. На столичному залізничному вокзалі відтепер є кімната для відпочинку військовослужбовців ООС. Під потреби бійців переобладнали залу очікування для народних депутатів. Після повернення зі Сходу військовослужбовці можуть там прийняти душ, відпочити та поїсти. Новий пункт бачила журналіст "5 каналу" Ганна Рибалка.


Київський залізничний вокзал. Окремий вхід з боку метро, вивіска – "Кімната для військовослужбовців". Раніше сюди пускали лише народних обранців. Тепер – народних героїв.

Микола Кучер, військовослужбовець ЗСУ, про нововведення говорить: "Військовослужбовцю треба поспати, звісно відпочити, щось перекусити, і душ це взагалі круто. Це новинка, якої не було на волонтерських пунктах. І це дуже класно".

Праска, прасувальна дошка, пральна машина та кухня. Усе для того, щоб наші бійці почувалися, якщо не як удома, то максимально комфортно.

Досі бійці могли перепочити та підкріпитися на території волонтерського пункту на Південному вокзалі. Упродовж чотирьох років небайдужі дівчата і хлопці готували воїнам бутерброди й поїли чаєм. Та кілька місяців тому кімнату закрили, але пообіцяли, що бійці не залишаться без прихистку. По допомогу звернулися до керівництва Укрзалізниці.

Євген Кравцов, голова правління АТ "Укрзалізниця", каже: "Відкриваємо вже трансформований депутатський зал для військовослужбовців. Це символічна подія, на мій погляд. Ми, як "Укрзалізниця", держава, показуємо, яке має бути ставлення до дійсно важливих людей у нашій країні і хто в суспільному розумінні є більш важливий – депутати чи військовослужбовці".

В оновленому залі чергуватимуть два працівники "Укрзалізниці" та кілька волонтерів. Вони приготують бійцям чай, покажуть, де можна випрати та попрасувати речі й відпочити. Для дозвілля – бібліотека, телевізор, WI-FI. Катерина півтора року працювала в пункті допомоги на південному вокзалі. Тепер долучиться до волонтерів у новій кімнаті для військовослужбовців. Каже, вона значно просторіша, і бійцям тут буде зручніше.

Волонтерка Катерина Котенко каже: "Це була загальна кімната, де металеві були лавки, де сиділи або лежали хлопці. Старенький телевізор, який не було чути і ми ремонтували. А тут уже більш класно. Я таки ще під враженням!".

/ 5 канал На залізничному вокзалі в Києві відкрили зал відпочинку для бійців ООС
/ 5 канал На залізничному вокзалі в Києві відкрили зал відпочинку для бійців ООС
/ 5 канал На залізничному вокзалі в Києві відкрили зал відпочинку для бійців ООС

У Міністерстві у справах ветеранів кажуть: у залі очікування бійці зможуть не лише відпочити, а й дізнатися екстрені номери телефонів психологічної допомоги, отримати інформацію про соціальний захист і навіть знайти роботу.

Антон Колумбет, перший заступник міністра у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб, каже: "Ми, як Міністерство у справах ветеранів, плануємо використовувати всі простори в якості інформаційної площадки. І для нас це дуже важливо, тому що дасть можливість в психологічно комфортному середовищі доносити інформацію про те, що чекає військовослужбовців після того, як вони завершать черговий свій активний етап служби і стануть ветеранами".

Упродовж двох тижнів "Укрзалізниця" обіцяє відкрити такі самі зали відпочинку для бійців в Одесі, Львові, Дніпрі, Харкові та Миколаєві. А за місяць такі пункти з'являться в усіх обласних центрах України.

Ганна Рибалка, Віктор Сніжко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну