УКР РУС
» » "Колеса відлітають на ходу": на Одещині мітингарі вимагають закінчити ремонт дороги
Всі новини

"Колеса відлітають на ходу": на Одещині мітингарі вимагають закінчити ремонт дороги

Близько сотні активістів Роздільнянського району Одещини блокують проїзд трасою Кучурган – Подільськ – Балта на Одещині. Вона веде до українсько-молдовського пункту пропуску "Кучурган". Цього року трасу почали ремонтувати, проте роботи не завершили. Крім цієї, у районі мали відремонтувати шлях до міста Роздільна. Але за роботу будівельники досі не взялися.

"Спочатку було закладено в бюджет 180 млн, щоб її повністю закінчити. Зробили на 105 млн підрядники, з ними розрахувалися тільки на 60 млн. Щоб закінчити цю дорогу, треба ще 115 млн. Грошей немає, закінчувати дорогу не збираються", – нарікає громадський активіст Володимир Станішевський.

За словами мітингувальників, нині на дорозі проклали лише один шар асфальту, потрібен ще один. Востаннє будівельну техніку тут бачили 3 місяці тому.


Учасник акції Павло додає: "Якщо не постелити захисний шар, до весни ця дорога не доживе. І виходить, 105 млн, які витратили, полетять в трубу. Ця дорога з'єднує більше 5 районів, тут вантажопотік дуже серйозний: на один консервний завод в Степанівці більше 100 машин великих вантажних щодня".

Мітингувальники скаржаться, що не зрушив із місця і ремонт дороги до міста Роздільна. Вона веде на кучурганську трасу. Роботи обіцяли почати ще у вересні. Проте будівельної техніки тут немає й досі.

"Та ви поїдьте, тут не можна їхати. А підйом, в гору піднятися – їдемо по полю, не по асфальту, а по звичайному полю. Я не знаю, як тут можна їздити. Он колеса відлітають на ходу", – скаржиться водій Олександр.


Протестувальники на трасі Одеса - Рені5 канал

Від Роздільної до кучурганської траси потрібно відремонтувати 11 кілометрів. Нині, щоб подолати цю відстань, водії витрачають пів години. Проте це вдається не завжди.

Автомеханік Олександр Луцько лагодить автівку: "Натрапив на яму, йшла зустрічна машина. Вирвало шарову опору. Ось йому обійдеться 400 грн за те, що викликав мене".

Від зруйнованої дороги потерпають не тільки автомобілісти. Фельдшер швидкої Ольга скаржиться, дістатися цією трасою до районної лікарні вкрай тяжко.

"Минулого року був випадок, що не довезли хворої дитини, вона померла в машині. Про це і по телебаченню говорилося. Тому дорога дуже потрібна – як в лікарню немає дороги, ми теж не всесильні", – жаліється лікарка.


Протестувальники на трасі Одеса - Рені5 канал

За останні 30 років капітального ремонту обох доріг не було, кажуть у райадміністрації.

Перед акцією протесту люди не раз зверталися до служби автомобільних доріг та збиралися на мітинги. Кажуть, тепер перекриватимуть трасу, допоки їхні вимоги не виконають, і вже готують намети. Пропускатимуть лише спецтранспорт та дитячі автобуси.

Відремонтувати дороги мали за гроші, які вдалося заощадити під час будівництва дороги Одеса – Рені, пояснюють у службі автомобільних доріг Одещини. Сума сягала дев'ятисот мільйонів гривень. Утім таке рішення Верховна Рада поки що не ухвалила.

Олег Варивода, начальник служби автомобільних доріг в Одеській області, пояснює: "Ми зверталися з липня-місяця. У мене звернення були спершу на Укравтодор – не було жодної реакції. У мене було два аналогічних звернення в серпні – починаючи з Офісу президента України, Кабміну, Міністерства інфраструктури, автодору, де ми пропонували цей залишок від Одеса – Рені залишити за Одеською областю".

Чергове звернення до депутатів надіслали ще 25 вересня, відповіді й досі немає. За підрахунками служби автомобільних доріг, на завершення ремонту траси Кучурган – Подільськ – Балта потрібен місяць.

ОД, СІ, Одеська обл., 5 канал

Дивіться фотогалерею за темою:



Теплі обійми, автографи і торт: як Одеса зустрічала своїх моряків-героїв

/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України
/ Facebook / ВМС ЗС України Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну