УКР РУС
» » Кабмін установив ціни і процедуру отримання автомобільних номерів: як це працює
Всі новини

Кабмін установив ціни і процедуру отримання автомобільних номерів: як це працює

Відтепер притримати індивідуальний автомобільний номер у шухляді за хабар не вийде. Цього тижня набула чинності постанова Кабміну, яка дозволяє громадянам особисто вибрати комбінації цифр на авто з електронної бази. За таку послугу водій має заплатити через касу згідно з офіційними тарифами. Докладніше про нововведення – далі.


Номерний автомобільний знак на будь-який гаманець – тепер офіційно. До прикладу, найвищий тариф – 30 тис. грн. Стільки коштує комбінація із трьох однакових цифр. Ціни встановлені постановою Кабміну. Згідно із нею комбінації розширили.

Як от: чотири однакові чи послідовне розташування цифр коштує 30 тис. грн. Три однакові цифри поспіль чи послідовні пари однакових цифр обійдеться водію в 10 тис. грн. Номер, що починається з двох нулів, а наступні цифри неоднакові – 8 тис. грн. Найдешевші в цій категорії по 4 тис. грн – це три однакові цифри не поспіль, або ж комбінації, де однакові перша і третя цифра, друга і четверта цифра.

/ 5 канал Автомобільні номери
/ 5 канал Автомобільні номери

За ними водіям потрібно звернутися до сервісного центру МВС. Там запропонують базу з переліком вільних комбінацій.

"Придумати для себе якийсь номерний знак і його замовити... попереднє замовлення цих номерних знаків не проводиться. Закріплюються ті номерні знаки, які є в наявності сервісного центру МВС", – уточнює головний спеціаліст сервісного центру 8043 Вадим Мазурок.

Утім на такі номери попит невеликий: "На сьогодні в нашому сервісі тільки один номерний знак був отриманий за цією процедурою. За 4 тис. грн з комбінацією "4244".

Здебільшого водії обирають звичайні номери. Коштують вони значно дешевше – близько 200 грн. Водійці Нонні пощастило – нестандартні номери купила за ціною звичайних. Їх дівчині запропонували в сервісному центрі.

Згадує: "Мені просто сказали в сервісному центрі, що в нас більше інших номерів немає. От, будь ласка, якщо ви не образитесь – "1166" отримайте. Тоді вони неофіційно коштували 3-4 тис. грн. Зараз із постановою Кабміну вони уже 10 тис. грн коштують. Ну такий приємний бонус. Можна перепродати і отримати гроші".

До змін у законодавстві також можна було претендувати на козирний номер. В теорії. На практиці водії писали заяви з проханням про бажані цифри, але могли отримати відмови від сервісного центру з обґрунтуванням, що така комбінація зайнята. І охочим доводилось шукати неофіційні шляхи.

"Раніше не було в адміністраторів надавати можливість обирати номерні знаки. Тому, хто мав таке бажання, вони шукали певних знайомих, або людей, які з цим питанням допоможуть. А зараз у адміністратора обов'язок опублікувати номерний перелік", – пояснює начальник юридичного управління головного сервісного центру МВС Дмитро Шевченко.

"Ці новації, котрі запущені, зараз вони розбивають усі корупційні схеми, які були раніше", – це плюс нової системи, визнає засновник тематичного порталу dtp.kiev.ua Владислав Антонов.

Щоправда, додає, що з крутими номерами варто бути обачними: "Номерні знаки залишаються дуже важливим атрибутом будь-якої сучасної людини. Вона фоткається з автівкою, показує свої номери. Але є певний мінус, тому що вашу автівку в якісь конфліктній ситуації запам'ятовують навіть не по марці, а по номеру".

Окрім цифрових, спростили і процедуру отримання іменних номерів. Раніше це можна було зробити лише в Києві. Тепер же цю послугу надають у сервісних центрах в областях.

Евеліна Михайленко, Віктор Прокопенко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну