УКР РУС
» » Більші габарити, тихий дизель й ціна в 460 тисяч – тест-драйв нового Citroen Berlingo
Всі новини

Більші габарити, тихий дизель й ціна в 460 тисяч – тест-драйв нового Citroen Berlingo

Більші габарити, тихий дизель й ціна в 460 тисяч – тест-драйв нового Citroen Berlingo
Позбувся "колючок" і став хетчбеком - тест-драйв Citroеn C4 Cactus[/b]

Загалом зовні машина перестала виглядати утилітарно, модель отримала чимало дизайнерських рішень від кросове рів і хетчбеків французької марки. Завдяки бічним стійкам кузова, пофарбованим у чорний, силует фургона не здається занадто громіздким і важким.

Оглядаємо багажник

Параметри багажника Berlingo – це одні з важливих характеристик машини. Відсік відчиняється двома способами – окремо можна підняти скло для завантаження невеликих речей, окремо – всю задню дверцю для габаритного вантажу.


Дверця піднімається достатньо високо. У її відчиненому положенні від дороги до внутрішньої пластикової обшивки дверці – понад 190 см.

Автор: Вололимир Мукан
Citroen Berlingo

Сам відсік – квадратної правильної форми без виступаючих внутрішніх елементів. Його об'єм – 983 літри. У багажнику встановлені металеві петлі для кріплення вантажу, є розетка на 12 вольт. Запасне колесо прикріплене до днища автомобіля ззовні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як їде найдоступніший німецький седан Opel Astra

Вантажопідйомність фургона – 690 кілограмів. Завантажувальна висота – мінімальна. Борт багажника як такий відсутній. При складанні задніх сидінь можна утворити рівну підлогу.

Сідаємо в салон

На другому ряду сидінь просторо, встановлено три однакові сидіння. Кожне з них можна складати окремо. На жаль, кут нахилу спинки регулювати не можна. Підсувати крісла вперед-назад – також.


Місця для людей зростом понад 200 сантиметрів вдосталь завдяки високій стелі. Оскільки відсутній центральний поздовжній тунель кузова, на середньому секторі сидіння позаду пласка й зручна підлога для ніг центрального заднього пасажира. У підлозі біля задніх крайніх крісел вмонтовані бардачки. Там можна тримати взуття та невеликі речі.

Автор: Вололимир Мукан
Citroen Berlingo

На спинках передніх сидінь для пасажирів позаду є відкидні столики із отвором для склянки. На відсувних дверях, як в автомобілях вищого класу, встановлені заводські шторки проти сонця. Самі ж двері вперше із машин цього класу оснастили вікнами, які можна опускати. Зазвичай вони глухі або ж мають висувні кватирки. Єдине, позаду бракує вентиляційних дефлекторів кліматичної системи. Проте такі опції зазвичай мають не вантажо-пасажирські фургони, а мінівени чи кросовери.

За кермом

На водійському місці Citroen Berlingo посадка висока, як у позашляховиків. Пластик торпеди й карт дверей твердий. Навколо водійського місця чимало ніш і ящиків для речей. Є бардачок над козирком панелі приладів, ще два – перед місцем переднього пасажира. Під стелею – велика поличка, де можна вмістити парасолю, ноутбук, планшет тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сам приймає рішення й швидко розганяється - тест-драйв Infiniti QX 50

Водійське крісло має висувну шухляду з домкратом. Між передніми сидіннями вдосталь місця для сумки середнього розміру або рюкзака. Біля салонного люстерка заднього огляду встановлене ще одне невелике – щоб контролювати ситуацію на другому ряду сидінь.

Автор: Вололимир Мукан

Citroen Berlingo

Кермо D-подібної форми. На нього винесено кнопки керування мультимедійної системи та круїз-контролем.

Важіль коробки передач встановлений на подіумі, як у мікроавтобусів. Над центральними дефлекторами повітря – 8-дюймовийсенсорний монітор, як і в хетчбеків і кросоверів цієї марки. Він може відображати екран смартфона на різних операційних системах, експлуатаційні показники і транслювати відео із камери заднього огляду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Великий багажник і повно електроніки - на що насправді здатен Nissan X-Trail

У нижній частині монітора вмонтовано гніздо USB. Інше таке - у бардачку перед місцем переднього пасажира.

Автор: Вололимир Мукан
Citroen Berlingo

Біля важеля коробки передач встановлено регулятор різних режимів їзди – слизькою дорогою, сухою, грунтовою тощо. Хоча в автомобіля є лише передній привід, завдяки можливості обирати різні режими їзди, можна полегшити управління машиною та вийти на оптимальну витрату палива.

Поїхали

Тисну на кнопку запуску двигуна – й машина заводиться. Вмикаю першу передачу і рушаю.


Педаль газу нечутлива, проте тяговитість двигуна відчувається з перших хвилин поїздки. Потужності силового агрегата повністю вдосталь для цієї машини із вантажем у 150-200 кілограмів, проте її не настільки багато, щоб можна було стартувати із другої передачі.

Автор: Вололимир Мукан

Citroen Berlingo

Цікаво, що як тільки "Берлінго" прискорюється, екран бортового комп'ютера підказує, що потрібно перемкнутися на вищу передачу. Під час рушання під гору машина назад не скочується, її утримує електроніка. На "нейтралці", у фургона накат довгий – майже на квартал, передачі перемикаються легко.

Їдемо столичною вул. Грушевського, бруківку автомобіль проїжджає плавно, вибоїни й лежачі поліцейські майже не відчуваються. Спереду встановлена незалежна підіска "МакФерсон" зі стабілізаторами поперечної стійкості. Позаду – балка, що деформується.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпровідна зарядка і система нічного бачення - 5 особливостей Peugeot 508

У міському потоці машина маневрена. Оскільки посадка висока й бічні дзеркала великі, габарити легко контролювати. До того ж є система моніторингу мертвих зон. Загалом цю машину оснастили всіма функціями, що і сучасні хетчбеки. Наприклад, є тут і камера заднього огляду на 180 градусів, датчик дощу та світла та багато іншої електроніки для зменшення зусиль водія під час руху.

× Джерело: Gazeta.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну