УКР РУС
» » В ОАСК заявили, що під час обшуку в суді вилучили справи про Горбатюка і Ситника
Всі новини

В ОАСК заявили, що під час обшуку в суді вилучили справи про Горбатюка і Ситника

Під час п'ятничних обшуків в Окружному адміністративному суді Києва вилучили матеріали кількох справ, у яких фігурують начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк та директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник. Про це на брифінгу заявив адвокат, який представляє інтереси Окружного адмінсуду.


"У процесі обшуку зазнав певних пошкоджень сервер адміністративного суду. Були вилучені адміністративні справи в яких стороною фігурує Вища кваліфікаційна комісія суддів. Було вилучено ще декілька справ", – зазначив адвокат.

Він уточнив, що серед вилучених справ нібито була і щодо ліквідації департаменту, яким керує Горбатюк: "Була вилучена. Тому є запитання, чи це дійсно робота в інтересах держави і на підставі закону або це захист власних інтересів".

З його слів, серед інших вилучених матеріалів – документи, які стосуються оскарження дій директора НАБУ. Йдеться про прийняття на роботу старших детективів і детективів без оголошення та проведення відповідного конкурсу. Окрім цього, Євген Солодко повідомив, що у ДБР уже зареєстрували заяву про втручання правоохоронців у правосуддя.

У свою чергу, в Антикорупційному бюро кажуть, що під час обшуку в ОАСК не вилучали справ, які стосуються НАБУ чи управління спецрозслідувань Генпрокуратури.

У відомстві наголосили – слідчі дії тривали одночасно в Окружному адміністративному суді та Суворовському районному суді Одеси. Підставою було кримінальне провадження щодо можливого вчинення кримінальних порушень головою суду та окремими суддями столичної установи. Керівник управління спецрозслідувань ГПУ також заперечує вилучення вищезгаданих матеріалів.


"В Окружному суді розглядається справа за моїм позовом. І не одна, вона стосується і оскарження дій Луценка, і оскарження рішення кваліфікаційної комісії адвокатів, і оскарження доган. Вони на сьогоднішній день не розглянуті. Але жодні справи не вилучалися і вони жодного стосунку не мають до самого процесу розслідування. Інформація про вилучення це завідома неправда і намагання вплинути на слідство чи знайти якісь підстави для його дискредитації. Але це абсолютна нісенітниця", – запевнив Горбатюк.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну