УКР РУС
» » ЦВК чинить тиск на окружну виборчу комісію 94 округу – з чим це пов'язано
Всі новини

ЦВК чинить тиск на окружну виборчу комісію 94 округу – з чим це пов'язано

Куратор ЦВК Олег Конопольський чинить тиск на окружну виборчу комісію 94 округу, щоб вона проголосувала за подання від партії "Самопоміч" щодо заміни членів дільничних комісій на своїх представників. Про це повідомляють на сайті "Столичний регіон".

Подання від "Самопомочі" є підробленим документом. Така заява пролунала від голови штабу "Самопомочі" нардепа Олега Лаврика під час засідання ОВК. Окружна виборча комісія 94 округу, розглянувши це питання, одноголосно вирішила звернутися до правоохоронців із вимогою перевірити це подання на предмет достовірності.

Зазначається, що без перевірки правоохоронцями достовірності цього подання ОВК не може змінювати членів дільничних комісій. Однак уже зараз членам ОВК 94 округу надходять телефонні вказівки з вимогою змінити склад дільничних комісій округу в інтересах кандидата від "Самопомочі". Зокрема, заступник голови ЦВК Олег Конопольський особисто телефонує членам ОВК, погрожуючи за невиконання вказівки 157 статтею Кримінального Кодексу.

До того ж, заступник голови окружної виборчої комісії Микола Бунякін говорить, що роботу окружної та частини дільничних комісій намагаються зірвати, а членів комісії доводять до нервового зриву, погрожуючи кримінальними справами і переслідуваннями з боку преси.

У розпорядженні видання опинився запис розмови заступника голови ЦВК Олега Конопольського з одним із членів окружної комісії:

"Зараз всі члени вашої комісії отримують таку телефонограму. Я її особисто передаю. Рішення таке прийнято в ЦВК. Прийнято постанову, за якою зобов’язані сьогодні прийняти рішення з приводу подання політичної партії "Самопоміч" по заміні членів дільничних виборчих комісій. Якщо не буде прийнято таке рішення, ЦВК розглядає це як бездіяльність комісії. Буде прийнято рішення про розпуск комісії сьогодні і подання до правоохоронних органів відповідного повідомлення про порушення кримінальної справи за статтею 157 Кримінального Кодексу України", – заявив Олег Конопольський у телефонній розмові.

Як повідомляв 5.ua, правоохоронці у день виборів відкрили 10 кримінальних проваджень.

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну