УКР РУС
» » У Харкові переселенців змушують виїхати з модульного містечка – журналісти "5 каналу" з'ясовували причини
Всі новини

У Харкові переселенців змушують виїхати з модульного містечка – журналісти "5 каналу" з'ясовували причини

Переселенців у Харкові змушують виїхати з модульного містечка. Тимчасові будинки – небезпечні для проживання, запевняють у міський раді. І закликають мешканців знайти інше житло до початку холодів. Проте не всі готові змінювати місце проживання. Більше дізнавалася журналіст "5 каналу" Оксана Нечепоренко. 


Про переїзд 8-річний Ярослав дізнався від мами. Але не хоче втрачати друзів, яких знайшов за 4 роки, які прожив у модульному містечку для переселенців. Його батьки та ще троє братів та сестер мешкають тут у двокімнатному приміщенні та нині шукають квартиру у місті.

Катерина Борзенко, мешканка модульного містечка, говорить: "Розглядаємо зняття квартири поближче до школи №60. Тому що у нас в родині четверо школярів. Катастрофи не бачу, все можна вирішити всі в наших руках".

Змінити місце мешкання планують п'ять багатодітних сімей. Це лише частина мешканців тимчасового прихистку. Нині тут постійно мешкають понад 300 людей. Багатодітні родини, пенсіонери та люди з інвалідністю живуть у тринадцяти модулях, збудованих за підтримки уряду Німеччини.

Один із мешканців, начальник управління з обслуговування модульного містечка Артур Стеценко, демонструє стіни у модульному боксі: "От ви бачите, видуває стіну. Ше один приклад – ось тут ось висів обігрівач. Подивіться на цю стіну і скажіть, хто візьме відповідальність за пожежну безпеку".

Відповідальний за містечко Артур Стеценко демонструє приміщення, з якого нещодавно виселили людей. Провалена підлога, стеля, тріщини на стінах. Такі самі проблеми в усіх будиночках.

/ 5 канал Переселенці у Харкові змушені виїхати з модульного містечка
/ 5 канал Переселенці у Харкові змушені виїхати з модульного містечка
/ 5 канал Переселенці у Харкові змушені виїхати з модульного містечка

Модульне містечко розраховане на тимчасове перебування. Його термін придатності сплив два роки тому. Та деякі мешканці не хочуть залишати приміщення. Марина Кирбаба мешкає тут разом із п'ятирічною дочкою. Пояснює: грошей на переїзд не має.

"Ту ж дірку в підлозі можна легко відремонтувати. Я розумію, в нас зі стелями проблема, але ми живемо тут. І що, рік тому в нас було так і зараз так. Нема такого щось критичного у нас в кімнатах, за що нас треба було б виселяти", – бідкається жінка.

Примусово виселяти людей не планують, запевняють у міськраді. Провели технічну експертизу модулів, на результат очікують наступного тижня. Утім налаштовані песимістично. Тож пропонують різні варіанти: пенсіонерам переїхати у пансіонати для людей похилого віку, а багатодітним родинам – у гуртожитки або орендувати будинки.

Світлана Горбунова-Рубан, заступник міського голови Харкова, каже: "Люди вважають, що ми їх хочемо викинути на вулицю, ми їм робимо пропозиції – вони їх не чують і слухати не хочуть".

Договори оренди у більшості мешканців модульного містечка спливають наприкінці серпня.

Оксана Нечепоренко, В'ячеслав кузьменко, Харків, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну