УКР РУС
» » У Львові майже 700 офіцерів відсвяткували випуск в Академії сухопутних військ: як це було – відео
Всі новини

У Львові майже 700 офіцерів відсвяткували випуск в Академії сухопутних військ: як це було – відео

Майже сімсот випускників Війскової академії імені Петра Сагайдачного у Львові отримали перші офіцерські погони. Це один із найбільших випусків в історії Академії сухопутних військ. Кожен четвертий офіцер - учасник війни на сході України. Як прощалися з рідною академією молоді лейтенанти бачила Марта Шикула.


Це давній армійський ритуал. Вперше випускник академії чує військове привітання від курсанта. За це дає йому гроші. Сьогодні збройні сили України поповнилися сімома сотнями офіцерів. На плацу академії імені Петра Сагайдачного звучить клятва військовослужбовця.

Клятву зачитує Сергій Тарасюк. 2014-го хлопець воював на Луганщині. На передовій збагнув: бракує фахових знань, тож подався до військового ВИШу. Найбільше, каже Сергій, йому запам'яталася перша зустріч з однокурсниками, які на відміну від нього до Академії прийшли після закінчення школи.

Випускник говорить: "Хлопці, які прийшли зі школи, вони просто в захваті були від нас. Думали, що ми нереальні хлопці, які були в боях. Їм було дуже цікаво. Вони в нас все розпитували. Просто ходили з великими очима і дивились на нас".


В Академії сухопутних військ у Львові святкували випускний5 канал

Військове звання лейтенанта отримали майже сім сотень курсантів військового вишу. Серед них – 187 учасників АТО, які 2015-го приїхали на навчання до Академії з фронту. Серед них Юрій Закопець. Хлопець брав участь у визволенні Попасної та Лисичанська, боронив Піски. Під час обстрілу закрив собою товариша, був поранений – юнакові посікло обличчя, ноги та руки. За цей подвиг має державну нагороду.

"Будучи курсантом 4 роки в Академії, я здобув величезний багаж знань, який пригодиться мені уже як офіцеру, уже як управлінцю, який буде командувати і зберігати життя особовому складу, таким, який колись був я", – каже Юрій.

Чотири роки вихованці академії вивчали теорію, на полігоні відпрацьовували практику ведення бою, опановували ази першої медичної допомоги та вчилися лагодити військову техніку. Викладачі запевняють: їхні учні здобули достатньо знань, щоб гідно захищати Батьківщину.

"Ми зробили все можливе для того, щоб вони отримали добрі знання, досвід і відповідно майстерність у професійному плані. Знаю, що вони сьогодні готові до офіцерської служби. Вірю, що у них буде щаслива доля", – говорить начальник Національної академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

/ 5 канал В Академії сухопутних військ у Львові святкували випускний
/ 5 канал В Академії сухопутних військ у Львові святкували випускний

Із рідною академією молоді офіцери прощаються традиційно – на щастя та успіх підкидають монети та урочистим маршем залишають плац. Після випуску молоді лейтенанти роз'їдуться по бойових частинах. Та є і ті, хто вирішив відразу рушити на передову.

Марта Шикула, Євген Радіон, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну