УКР РУС
» » "Це пастка": Зеркаль пояснила, чим для України небезпечне засідання в Гаазі
Всі новини

"Це пастка": Зеркаль пояснила, чим для України небезпечне засідання в Гаазі

У Міжнародному суді ООН у Гаазі розпочалися слухання позову України проти Росії. Йдеться про порушення Федерацією конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про заборону всіх форм расової дискримінації.
Як зауважила чільниця української делегації, заступниця голови МЗС Олена Зеркаль, Росія спробує маніпулювати судом і заявити, що Україна намагається обійти юрисдикцію гаазького суду. Втім, на усі попередні заперечення РФ ще в січні цього року Україна надала письмові пояснення. Документ містить понад 200 сторінок. "Це найбільша небезпека і пастка. РФ намагається сказати Суду: забудьте про тисячі сторінок доказів, подивіться лише на кілька фактів, які відібрала Росія. У сучасному світі медіа така маніпуляція часто спрацьовує. Але не має спрацювати в поважному Суді ООН. На цьому етапі Суд розглядає лише питання юрисдикції", – наголосила Зеркаль у Facebook.
Нагадаємо, що офіційний Київ звинувачує Кремль у підтримці незаконних збройних формувань на Сході України та порушенні прав людини в окупованому Криму. Позов подали ще у січні 2017-го.
Цього разу відкриті засідання триватимуть до 7 червня. Сьогодні в суді виступатиме Росія – вона має висловити попередні заперечення обвинувачень. Завтра слово матимуть українські представники. "Росія поважає суд і принципи міжнародного права. Утім, сьогодні наша делегація тут, щоби довести: справа, яку намагається представити Україна – поза юрисдикцією цього суду. Заява України про "агресію, неправомірну окупацію, відверті порушення Статуту ООН" – беззмістовна. І суд не має права її розглядати", – заявив представник Росії Дмитро Лобач. Голова Міжнародного суду ООН Абдулакві Ахмед Юсуф на це відповів: "Російська Федерація подала виклад заперечень щодо цієї справи. У відповідь Україна надала свої письмові пояснення на більш ніж 200 сторінках, у яких обґрунтувала помилковість позиції Росії. З огляду на параграф 3 правил цього суду, він вважає, що аргументи, висунуті Україною щодо агресії, окупації та анексії її території, справедливі та регулюються вказаними міжнародними конвенціями". Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну