УКР РУС
» » У резолюції Європарламенту засудили будівництво Nord Stream 2
Всі новини

У резолюції Європарламенту засудили будівництво Nord Stream 2

У вівторок, 12 березня, Європарламент ухвалив резолюцію про те, що газопровід "Північний потік-2" не відповідає стратегічним інтересам ЄС, тому проект необхідно зупинити. Про таке повідомляє "Укрінформ". Слід зазначити, що документ підтримали 402 депутати, 163 були проти та 89 утрималися. "Європарламент наголошує, що нині ЄС є найбільшим торговельним партнером Росії та утримуватиме позицію ключового економічного партнера в осяжному майбутньому. Але "Північний потік-2" посилює залежність ЄС від Росії у постачанні газу, становить загрозу внутрішньому ринку ЄС та не відповідає стратегічним інтересам ЄС у сфері енергетичної політики. Тому він повинен бути зупинений", – йдеться в тексті резолюції. Крім того, ЄП також висловив розчарування у зв'язку з тим, що Росія використовує енергетичні ресурси з метою посилення політичного впливу на споживачів. За словами автора резолюції, латвійської парламентарки Сандри Калнієте, метою "Північного потоку-2" для РФ є припинення транзиту газу до Європи через територію України, що матиме значні бюджетні втрати для країни.
Як повідомляв 5.UA, збитки України від спорудження та запуску Росією скандального газогону "Північний потік-2" можуть сягнути 3 млрд доларів на рік. Про таке заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв під час виступу на 15-й щорічній зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії.
Довідка. "Північний потік-2" – проект російського газопроводу, який будує компанія NordStream 2 AG. Єдиним акціонером останньої є російський "Газпром". Партнерами виступають компанії Royal Dutch Shell, Wintershall, Unipe, OMV і Engie. Довжина газопроводу становитиме 1,2 тисячі км, а загальна потужність з уже наявним "Північним потоком" – 55 млрд куб. м газу. "Північний потік-2" має пройти вздовж газопроводу "Північний потік" дном Балтійського моря до німецького міста Грайфсвальд, щоб мінімізувати прокачування газу через Україну. Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну