УКР РУС
» » Навесні в Україні відбудеться перший кіноклубний фестиваль "Нове українське кіно"
Всі новини

Навесні в Україні відбудеться перший кіноклубний фестиваль "Нове українське кіно"

Навесні в Україні відбудеться перший кіноклубний фестиваль "Нове українське кіно"

З 1 березня по 30 квітня в Україні відбудеться перший кіноклубний фестиваль "Нове українське кіно", який запрошує глядачів на безкоштовні покази найкращих українських фільмів сезону.

Зокрема, до програми фестивалю увійшли:

сатирична драма "Донбас" Сергія Лозниці, яка була вперше представлена на Каннському кінофестивалі, де отримала премію за режисуру. У жовтні торік фільм було відзначено премією "Кіноколо". "Донбас" також представляв Україну як національний кандидат на здобуття премії "Оскар" за найкращий фільм іноземною мовою.

"Гірська жінка: на війні" – драма спільного виробництва України, Франції та Ісландії від режисера Бенедикта Ерлінгссона. Світова прем'єра картини відбулася в межах Тижня критики Каннського кінофестивалю, де її було удостоєно призу за найкращу музику. Нещодавно сюжетом зацікавилася Джоді Фостер – актриса планує зняти рімейк і зіграти в ньому головну роль.

гостросоціальна комедія "Герой мого часу" Тоні Ноябрьової – перший повнометражний фільм режисерки, яка раніше працювала над короткометражними стрічками і створювала кліпи для таких виконавців, як Ріаnобой та Скрябін. Прем'єра стрічки відбулася на Одеському кінофестивалі, де фільм відзначили премією за найкращу режисуру.

військова драма "Іній" – стрічка спільного виробництва України, Литви, Франції та Польщі, що присвячена подіям на сході України. Одну з головних ролей у фільмі виконала французька актриса Ванесса Параді.

містична драма "Брама" – фільм Володимира Тихого. Головна героїня – старенька Баба Фрося, яка з сім'єю живе в Чорнобильській зоні відчуження. Виконавиця головної ролі Ірма Вітовська отримала за неї премію "Кіноколо" за найкращу жіночу роль.

драма "Коли падають дерева" – повнометражний дебют Марисі Нікітюк, який уперше показали в межах конкурсної програми Panorama Berlinale 68-го Берлінського кінофестивалю.

мелодрама "Стрімголов" Марини Степанської. Стрічка досліджує стосунки молодої пари: у центрі сюжету "світовідчуття не героїв у героїчні часи" – у сучасному Києві після подій Майдану.

Наголошується, що організувати фестиваль у своєму місті можуть усі охочі – до співпраці запрошують кураторів кіноклубів та активістів, які можуть запропонувати простір для показів. Для цього треба залишити заявку на сайті проекту "Кіноклуб. Всеукраїнська мережа". Права на фільми надають для некомерційних показів.

Джерело: tvgid.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну