УКР РУС
» » У Рівному батькам дали тиждень, щоб вакцинували дітей від кору – інакше обіцяють жорсткі заходи
Всі новини

У Рівному батькам дали тиждень, щоб вакцинували дітей від кору – інакше обіцяють жорсткі заходи

Не пускати до шкіл та дитсадків дітей, не щеплених від кору. Управління освіти Рівного планує вжити радикальних заходів у боротьбі з хворобою. За інформацією медиків, протягом місяця на кір захворіли майже 300 людей. Ці половина від загальної кількості хворих минулого року. Чому батьки не прищеплюють дітей від смертельної хвороби – дізнавалися журналісти "5 каналу".


Не зволікати, а вакцинувати – закликають медики батьків, які ще не зробили дітям щеплення від кору. Адже вакцина – це єдиний захист від смертельної хвороби.

"По захворюваності ми лідери в Україні. У нас ще 8 тисяч дітей невакциновані від кору, це лишились потенційні жертви, які можуть захворіти", – прокоментував головний епідеміолог області Віктор Мороз.

Медики рекомендують освітянам не пускати до школи невакцинованих школярів. Учителі вже готуються до дистанційного навчання.

"Інноваційний центр управління освіти розробив електронну платформу. Там будуть завдання, тести, відповідно буде певна кількість вчителів, відповідно до кількості дітей", – розповіла заступник начальника управління освіти Рівного Катерина Сичик.

У Наталки Пастухової двоє дітей: 11-ти та 14-ти років. Каже, щеплення від кору робила дітям у віці одного року. Потім календаря щеплень не дотримувалися, тому що діти тяжко переносять вакцинацію. Проте і на дистанційну освіту не згодна.

"Для того, щоб дистанційно навчати, потрібні додаткові матеріали, інтернет – хто має це оплачувати? Незалежно від того, є у мого сина ці засоби чи ні. Якщо вони хочуть, щоб мій син дистанційно навчався, то я не хочу! Він здоровий, ходить у школу і йому подобається вчитися в школі. Згідно з Конституцією України мій син має право на безкоштовну освіту", – обурюється мати двох дітей.

"Є ще інші закони, які не суперечать Конституції. Про захист населення від інфекційних захворювань. То якраз у цьому законі говориться, що ми не повинні через те, що одні діти не мають щеплень наражати на небезпеку інших. Дитина, яка не має щеплень, не допускається до навчання", – пояснила Катерина Сичик.

Поки що школярів Рівного на дистанційну форму навчання не перевели. Освітяни й медики дають батькам ще тиждень на вакцинацію. Керівники навчальних закладів вірять, що досягнуть порозуміння з батьками.

"У грудні 2018 року у нас було 37 дітей, які не пройшли щеплення від кору. 2 тижні назад це вже було 12 дітей, і станом на сьогодні їх 5, які ще не щеплені за станом здоров'я", – підсумував директор ЗОШ №13 Рівного Михайло Бєлік.

Наприкінці тижня лікарі й учителі підсумують результати агітаційної кампанії щодо щеплень. Тоді ж і вирішать, чи забороняти невакцинованим дітям відвідувати школи.

Галина Мовчан, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну