УКР РУС
» » Попередження від Парубія та обурені кандидати: підсумковий сюжет першого дня 10-ї сесії Ради
Всі новини

Попередження від Парубія та обурені кандидати: підсумковий сюжет першого дня 10-ї сесії Ради

Не агітувати в стінах парламенту закликав депутатів у перший день 10-ї сесії парламенту спікер Верховної Ради. Особливо, каже, це стосується кандидатів у Президенти. Як почує агітацію – вимкне мікрофон. Кандидатів у президенти під куполом назбиралося вже чимало. Чи вдається їм стримувати свої виборчі амбіції у сесійній залі – бачила Анна Мірошниченко.


Хор розігрівся. Депутати кладуть руки на Конституцію і поповнюють свої фотоальбоми. 10-ту сесію починають урочисто. Одразу по тому спікер звертається колег із попередженням.

"Коли я буду бачити, що під час обговорення законів хтось вестиме агітацію, я буду виключати мікрофон. Я не дозволю перетворити парламент в плацдарм для виборчих кампаній", – заявив Парубій.

Їх буде дві. Президентська і парламентська, підхоплює голова уряду і наголошує – від законотворців уряд чекає законів, а не виборчих гасел.

"Я розумію, що ці кампанії будуть мати вплив, але скажу так: вибори це вибори, але життя країни потребує щоденних рішень і консолідованої позиції", – заявив своєю чергою Володимир Гройсман.

Депутати-некандидати у кулуарах уточнюють: вимкнути мікрофон тому, хто почне агітувати, можна лише тоді, коли депутат "вдариться" в агітацію під час обговорень законопроектів.

"Коли він починає говорити "я зроблю газ, я зроблю тарифи" – Парубій матиме право вимкнути мікрофон", – висловився нардеп від "Народного фронту" Андрій Помазанов.

В інших випадках ніяких заборон немає.

"Виступ у вівторок зранку чи виступ у рамках заміни на перерву – сіпкер не має повноважень вимикати мікрофон", – переконує депутат від "Самопомочі" Руслан Сидорович.

Нині під куполом півтора десятка кандидатів. Це ті, кого офіційно зареєстрував Центрвиборчком. Усі опитані запевняють – в стінах парламенту, а тим більше з трибуни прямо не агітуватимуть.

"Хай вимикає (мікрофон – 5.UA), сьогодні ні спікер не чує країну, ні влада не чує всю країну", – коментував кандидат у президенти Юрій Дерев'янко.

"Парламент – агітаційний майданчик Порошенка, тому що в інших кандидатів немає такого ресурсу – більшості в коаліції", – переконаний ще один з зареєстрованих кандидатів Олександр Вілкул.

"Парламент – це не та трибуна, де ти мусиш агітувати, це трибуна законотворча, все залежить від депутата, наскільки він адекватний", – запевнив зареєстрований претендент Сергій Тарута.

Вимкнений мікрофон – якщо спіймають на агітації – єдине покарання для кандидата-депутата. У перший день 10-ї сесії мікрофон нікому не вимкнули. Утім і без цього деякі кандидати почали вдаватися до інших виборчих трюків. Головний радикал зняв краватку і заблокував трибуну. Пообіцяв стояти, поки уряд не зменшить ціну на газ.

Анна Мірошниченко, Юрій Усік, Олексій Тищенко, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну