УКР РУС
» » У Львові перевіряють на безпечність квест-кімнати: на що звертають увагу інспектори
Всі новини

У Львові перевіряють на безпечність квест-кімнати: на що звертають увагу інспектори

Квест-кімнати Львова почали перевіряти надзвичайники. Інспектують дотримання вимог правил техніки безпеки. Причиною рейдів стала нещодавня трагедія у Польщі. Там в одній із квест-кімнат у пожежі загинули п'ятеро дівчат. Вони не змогли вибратися з приміщення. Наскільки безпечні львівські квест-кімнати – дізнавалася Ірина Саєвич.


Львів'янка Юлія відвідує квест-кімнати щонайменше раз на місяць. Але зізнається, після трагедії у Польщі, ставиться до розваг обережніше.

"Я вже почала запитувати в адміністраторів квест-кімнат, чи є в них якісь засоби безпеки, і на моїй пам'яті лише один мав вогнегасник і запасний вихід. У решті кімнат нам казали "ми над цим працюємо", – розповідає львів'янка Юлія Малєєва.

"Є три ролі: капітан, лоцман і канонір. Канонір наводить приціл, капітан робить постріл. Канонір відстежує флот супротивника через віконечко", – працівник квест-кімнати розповідає про умови гри у морський бій. Саме з цього закладу розпочала роботу комісія, в яку увійшли рятувальники та представники влади. Перевіряють, чи є запасні виходи, вогнегасники, план приміщення і чи можуть працівники провести інструктаж із протипожежної безпеки.

"Об'єкт, в принципі, можна експлуатувати, єдині зауваження – це вже що стосується електробезпеки, для того щоб керівник провів ті чи інші заміри опороізоляції мережі і розпочав свою діяльність відповідно до чинного законодавства, зокрема подав свою декларацію відповідного суб'єкта про умови пожежної безпеки", – підсумовує головний інспектор відділу пожежної безпеки обласного ГУ ДСНС Микола Винярський.

У складі комісії з перевірок – представники районної влади, які паралельно перевіряють умови праці у закладах.

"Поки що недоліків не виявлено, суб'єкт зареєстрував свій бізнес відповідно до вимог діючого українського законодавства, а деталі ми вже будемо продовжувати вивчати", – прокоментував заступник голови Шевченківської районної адміністрації Львова Михайло Космина.

Сам підприємець каже: дерев'яні конструкції оброблені відповідним розчином проти займання, двері кімнат не зачиняють і проводять перед грою інструктаж.

"Хоча ми інструктуємо людей, щоб вони не брали із собою запальничок, таке, що може займатися, телефони вони лишають, але бувають випадки, що люди беруть, ми дивимося за ними через камери спостереження і якщо це видно, я заходжу і припиняю", – розповідає власник квест-кімнати Павло Гапоненко.

Підприємців комісія не штрафуватиме, а в разі зауважень – складатимуть акти порушень. Їхнє усунення буде на совісті власників.

Ірина Саєвич, Євген Радіон, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну