УКР РУС
» » Коли Путін піде з Донбасу: американський дипломат дав не надто оптимістичний прогноз
Всі новини

Коли Путін піде з Донбасу: американський дипломат дав не надто оптимістичний прогноз

Росія буде продовжувати збройну агресію на Донбасі до парламентських виборів в Україні, і тільки рік-півтора тому, не добившись від Києва зміни політичного курсу, президент РФ Володимир Путін змушений буде забрати свої "гібридні" війська зі сходу нашої країни.

Про це директор Євразійського центру "Атлантичної ради" (Atlantic Council) у Вашингтоні Джон Гербст, колишній посол США в Україні (2003-2006 рр.) розповів в інтерв'ю українській службі Радіо "Свобода".

На думку американського дипломата, навіть після оголошення додаткових економічних санкцій Заходу проти Росії, політика Москви в 2019 році не зміниться.

"Вони будуть дивитися, що станеться після українських президентських виборів, потім парламентських виборів ... Якщо і будуть позитивні (для України. – Ред.) зміни в російській політиці, вони, швидше за все, не відбудуться в найближчі два, скоріше, навіть два з половиною роки. Путін сподівається, що позиція Росії якимось чином зміцниться після українських виборів. Але він не правий. і в чому він, врешті-решт, переконається, що через рік після виборів в Раду йому доведеться поміняти свою думку і зупинити російську агресію на Донбасі", – вважає директор Евра ійского центру Atlantic Council.

А поки ж росіяни будуть продовжувати свою "партизанську війну" проти України, каже експерт в питаннях міжнародної політики.

"До моменту, поки у вас не пройдуть вибори. Щоб подивитися, які ще є можливості для впливу? І тільки якщо Москва побачить, що їхні позиції не стали сильнішими після виборів в Раду, можуть бути позитивні (для України. – Ред.) зміни в російській політиці. Але я тут говорю "можуть бути" і, на жаль, не кажу "впевнений, що будуть", - поскаржився Гербст.

Коментуючи питання, як в цій ситуації невпевненості діяти Києву, американський дипломат зауважив: "Україна вже багато зробила, зміцнюючи оборону на сході, і повинна тепер подумати над посиленням оборони на півдні. І особливо в районі Азовського моря. Можливо, ще й в районі Одеси. І, сподіваюся, після президентських виборів і виборів в Раду ми побачимо серйозні наміри щодо змін, серйозні реформи".

Нагадаємо, раніше Джон Гербст заявив, що Росія при правлінні президента Путіна має намір взяти реванш у Заходу і зацікавлена не тільки у війні з Україною, але і підірвати головні європейські блоки і союзи.

Як повідомлялося, Джон Гербст також розповідав, коли США можуть надати Україні зброю. За словами, американського дипломата, останні події дають США достатньо аргументів для того, щоб поставити Україні протикорабельні ракети, патрульні кораблі та інше військове обладнання.

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну