УКР РУС
» » Зарядки для електромобілів стануть обов’язковими на парковках та АЗС
Всі новини

Зарядки для електромобілів стануть обов’язковими на парковках та АЗС

Українські чиновники продовжують мріяти про майбутнє. Міністр інфраструктури Володимир Омелян розповідає нашим співвітчизникам про Hyperloóp, а Лев Парцхаладзе вважає за потрібне зобов'язати всіх, хто будує парковки обладнати певну кількість місць єлектрозарядками.

Насправді, необхідність обладнання пакрковок зарядками ринок може регулювати самостійно. Кількість електромобілів невпинно росте і це вимагає певних змін в інфраструктурі. Але чиновники створюють накази та норми, що і без їх регламентування будуть виконуватись, бо в них справді є необхідність.

У розроблених змінах до ДБН В.2.3.-15:2007 “Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів” міститься норма щодо обов’язкового облаштування електричними зарядними пристроями не менше 5% машиномісць у громадських гаражах та автостоянках.

“Ілон Маск анонсував появу в Україні швидкісних електрозарядок Tesla Supercharger для електромобілів вже в 2019 році. Думаю, що в наступні роки кількість електромашин зросте в рази. І в усьому світі, і в Україні теж. Тому зараз ми вже прописали у змінах до ДБН щодо автостоянок норму обов’язкового встановлення електрозарядок. Зараз плануємо передбачити обладнання електрозарядними приладами не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї норми. Наша ідея — щоб до 2030 року усі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені електрозарядками”, — зазначив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.


Він зауважив, що протягом найближчих років кількість електрокарів зростатиме в геометричній прогресії, тому треба думати на випередження і створювати належні умови вже зараз. За минулий рік, наприклад, в Європі кількість електрокарів зросла більш ніж на 50%.

Зміни до ДБН розроблялися фахівцями ПАТ “КиївЗНДІЕП”, вже затверджені та вступлять в дію орієнтовно через 3 місяці після офіційного опублікування.

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Джерело: auto.24tv.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну