УКР РУС
Всі новини

Своя справа: як заробити на креативному розписі сумок

Харківський декоратор Лариса Полевич перетворює жіночі сумки в справжні витвори мистецтва. Завдяки креативному підходу і художньому смаку на улюблених дамських аксесуарах розпускаються квіти, з'являються казкові історії, барвисті пейзажі і абстракції. І все це намальовано вручну.



Творче начало

За словами Лариси, почалося все з того, що в розпал зими, коли в природі мало яскравих фарб, захотілося позитиву. Тоді вона вирішила розмалювати свою сумочку. І багато хто сказав, що вийшло креативно.

"Коли я йшла по вулиці, на мене, точніше - на мою сумочку, багато хто звертав увагу, - згадує Лариса. - Потім жінки почали питати, де ж я таку придбала. Тоді я вирішила поділитися красою і з іншими. Ось так і народилася ідея дизайнерських аксесуарів".

Втім, це було ніби продовженням її творчої роботи: Лариса займається декором і дизайном інтер'єрів. Хоча за освітою вона медик, творче начало одного разу взяло верх та так і не відпустило, тому з професії довелося піти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Бізнес в Україні почали штрафувати за оформлення працівників як фізичних осіб-підприємців


Від квітів до урбаністики

"Перш ніж вийшли добротні вироби, довелося провести багато експериментів з фарбами і шкірою, - розповідає Лариса. - Наприклад, коли ми з колегами почали підбирати шкіру для своїх майбутніх "картин", виявилося, що фарба краще лягає на гладку поверхню. Але в процесі носіння з'ясувалося, що тримається вона на такій поверхні гірше".

Тому звертали увагу на якість шкіри.

Також велике значення має якість фарб: їх, як і шкіру, дизайнер закуповує за кордоном. Малюнки на сумочки наносять стійкими фарбами на водній основі, потім закріплюють лаком. Розмалюванням одного виробу художник може займатися кілька днів. Розпис вимагає великої майстерності, оскільки помилитися не можна: стерти і заново нанести малюнок на дорогій сумці вже не вийде.

У підсумку після таких експериментів і копіткої роботи з'явилася перша колекція. Вироби прикрашали абстрактні композиції, пейзажі, натюрморти, зображення музичних інструментів, птахів і метеликів, а також малюнки за мотивами полотен відомих художників. Сумочки дуже швидко знайшли своїх покупців, і робота закипіла.

Незабаром з'явилася нова колекція, на цей раз - з етномотивами. Насправді, як зізналася Лариса, дуже часто малюнок "приходить" сам по собі.

"Оскільки ми займаємося декором інтер'єрів, деякі картини перейшли і на сумки. Зараз в роботах присутній урбаністика, але вже - ось-ось на підході квіткова колекція. При цьому наші квіти незвичайні: вони, якщо можна так сказати, східні. Та й фарби не завжди повторюють природність. Наприклад, листя може бути не зеленим, а сіро-зеленим, а самі квіти - вигадливої форми", - розкриває секрети своїх колекцій дизайнер.



Компліменти

"Сумочка - це дуже важливий аксесуар, який підкреслює індивідуальність господині. Він повинен бути неповторним і впізнаваним. Будь-яка жінка любить свою сумку, і вона може багато що сказати про свою власницю", - вважає Лариса.

Якщо у чоловіків головними атрибутами є годинник і запонки, то у жінок - звичайно ж, сумка.

Причому, як каже Лариса, з приводу своїх сумочок вона найчастіше отримує компліменти від чоловіків: виявляється, вони дуже навіть помічають, як одягнені наші дами, і звертають увагу на аксесуари та взуття.

Ну а якщо вже заглибитися в історію, то жіночим сумкам надавали великого значення ще в Стародавньому Єгипті.

"Ми коли представляли свої сумки в Instagram, навіть розповіли історію, коли під час розкопок знаходили жіночі сумочки. Вже тоді вони були окрасою, цінністю, - каже Лариса, - якщо перевести на сучасну мову, то сумки були в тренді".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

  • Бізнес в Україні перевірятимуть менше – ДФС 


В Європі і не тільки

Знайшли своїх цінительок сумочки нашого дизайнера і за кордоном.

"Моя дочка живе в Парижі. І завжди, приїжджаючи додому, везе на зворотному шляху мої сумочки. Спочатку це були подарунки своїм друзям і знайомим. Але тепер це коло розширилося, і багато француженок почали замовляти вироби у мене безпосередньо, через інтернет. В цілому географія з кожним разом стає все ширше. Їх із задоволенням носять англійки. Є мої сумки в Індії, в ближньому зарубіжжі", - пишається успіхами Лариса.

Що ж стосується України, то, крім інтернету, майстриня намагається представляти свої вироби на всіляких виставках хендмейд. Ну і просто працює сарафанне радіо.



Скільки коштує робота

Сумки Лариса продає в середньому по 3 тисячі гривень.

"Сюди закладена ціна самого виробу зі шкіри, фарби і робота дизайнера. Ну і, звичайно ж, художній розпис, - розповідає майстриня. - Ціна також варіюється, якщо сумочка робиться під індивідуальне замовлення. Якщо виріб розтиражовано, можуть бути знижки. Закордонним покупцям все обійдеться дорожче: закладається ціна пересилки і деякі ризики".

Для своїх дешевше. Фото: з особистого архіву Л. Полевич

Джерело: segodnya.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну