УКР РУС
» » Київрада вирішила долю забудови на Андріївському: подробиці засідання
Всі новини

Київрада вирішила долю забудови на Андріївському: подробиці засідання

Палка, але результативна сесія КМДА. Міська рада розірвала договір оренди землі зі скандальним забудовником на Андріївському узвозі. Натомість, попри протести активістів, питання про забудову Осокорків перенесли на наступне засідання. Воно відбудеться 6 грудня у четвер. За перебігом подій у міськраді спостерігала Дар'я Цисарук.


Як невідкладне першим виносять на розгляд Київради проект щодо розірвання інвестиційного договору з забудовником на Андріївському узвозі. Навесні інвестора зобов'язали виправити проектну документацію, тобто зменшити висотність готелю із запланованих 30 метрів до 12. Утім настанов Київради той не дотримався. І попри заборону кран там і досі працює. Міський голова наголосив, незаконних забудов в історичному середмісті бути не повинно.

"Ми демонтували будівельний кран, але і це не допомогло. Андріївський узвіз – це одна із візитівок нашого міста і всі повинні розуміти, що там побудувати нічого не вдасться", – заявив голова КМДА Віталій Кличко.

Депутатський корпус одноголосно наполягав на негайному припиненні інвестиційного договору.

"Цей готель, який має вирости на Андріївському узвозі, висотою 30 метрів, він остаточно спотворить історичний ареал і візитівку міста Києва. Тому безперечно договір оренди слід розірвати", – додав депутат фракції ВО "Свобода" у Київраді Ігор Мірошниченко.

Після годинних перепалок та суперечок питання зрештою таки виносять на голосування. За – 99 депутатів.

Ще одне гаряче питання, до якого не дійшли руки – забудова еко-парку Осокорки. Поки Київрада засідала, під її стінами вкотре мітингували активісти, які захищають еко-парк. Бідкаються: забудовник активізувався та знову відновив будівництво.

"Зараз там ідуть цілими колонами важка техніка, Ідуть бетоновози, які заливають там пробні сваї, щоб як можна швидше зробити там бетонну подушку", – пояснив активіст Максим Стравінський.

І це попри те, що остаточного рішення суду ще не має, а напередодні земельна комісія Київради підтримала проект рішення щодо розірвання договору оренди з забудовником. Охорона до мерії активістів не пускає.

"З 1-го грудня не зважаючи буде прийняте рішення, чи не буде, люди підуть туди і будуть своїми силами, тілами, машинами блокувати будівництво", – наголосив активіст.

Прорватися усередину мітингувальникам згодом таки вдалося. Втім навіть попри умовляння депутатів із "Київської команди" принаймні внести проект до порядку денного міські обранці вирішили сьогодні питання забудови Осокорків не розглядати.

Після голосування секретар Київради Володимир Прокопів оголосив про півторагодинну перерву. Одразу після неї мають розглянути майже три сотні земельних питань.

Дар'я Цисарук, Наталка Юрчук, Олександр Петровський та Іван Довганик, "5 канал"

Джерело: 5.ua
Если вы заметили ошибку в тексте, выделите его и нажимите Ctrl+Enter
Информация
Комментировать статьи на сайте возможно только в течении {days} дней со дня публикации.
Опрос
За яку партію Ви проголосуєте, якби парламентські вибори відбулися найближчої неділі?
Дуейн Джонсон подарував ще один автомобіль
Девід Бекхем показав свою нову іграшку – створену спеціально для нього Maserati MC20 Fuoriserie Edition
Олександр Усик познайомився з найдорожчими автомобілями сучасності
Ілон Маск став "Людиною року" за версією журналу Time
Уилл Смит признался, что хотел уйти из жизни из-за домашнего насилия в семье
Мультимедіа
Білоруський КГБівець розговорився в українському полоні: цікаві факти
МІЛЬЙОННА БОТОФЕРМА ПОРОШЕНКА: як росіянин створив для «гетьмана» систему поширення фейків та зради (Відео)
Росія набирає в свою армію прихильників нацизму
Пленных в Попасной приказано убить (Перехоплення)
Російський загарбник залишив передсмертне послання рідному брату: закликає не їхати на війну в Україну